Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Ziynet Sali Biyografisi
Ziynet Sali Biyografisi

Ziynet Sali

Dogum Adi: Ziynet Sali
Dogum Yeri: Kıbrıs
Dogum Tarihi: 29.04.1975
Meslegi: Sanatci & Oyuncu

Ziynet Sali: Kıbrıs’ta doğdu. Uzun yıllar ailesi ile Londra’da yaşamıştır. Küçük yaşta gittiği Manchester’de altı yaşına kadar kalmış.
1981 yılında döndüğü Kıbrıs’ta ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise eğitimi sırasında KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev alarak atmıştır..
1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul’a gelmiş.
1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun olmuştur. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik’te çalışmalarda bulunmuştur. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan “BA-BA” albümü müzik sektöründeki ilk denemesi olmuştur. Sonraki üç yılda iyi bir Yunanca repertuvara sahip olmuştur. Bu arada Yunancasını da geliştirmiştir. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde “Amman Kuzum” albümünü piyasaya çıkarmıştır. Ayrıca “Zordur Oğlum” isimli şarkısı ile “Eurodance 2007″ isimli yarışmada Avrupa birincisi olmuştur. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve “Amman Kuzum Chiculata” olarak düzenlenmiştir.)
2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü “Mor Yıllar” piyasaya sürülmüştür ve bu albümle grafiğini yükseltmiştir.
Ziynet Sali: 2008 yılının sonlarına doğru “Herkes Evine”yi piyasaya sürmüştür. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Ziynet Sali’nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi toplamıştır.
Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir.
Ziynet Sali’nin bu başarısının altında; Hande Yener, Gülben Ergen, Demet Akalın, İzel gibi isimlerin şarkılarının tadında şarkılar okuduğu ve İzel’in eski aranjörü Sinan Akçıl’la çalışması gerekçe olarak gösterildi.

Albümler
2001-Ba-Ba
2004-Amman Kuzum
2005-Chiculata
2006-Mor Yıllar
2008-Herkes Evine
2009-Bizde Böyle/Rüya
2010-Bize Yeter
2011-Collection
2012-Sonsuz Ol

Filmografi/Sinema filmleri
2007-Son Osmanlı Yandım Ali
2008-Çılgın Dersane Kampta

Ödüller
2009-13. İstanbul FM Müzik Ödülleri
2009-15. Kavram Olimpiyat Ödül Töreni
2011-17. Kral Müzik Ödülleri
En İyi Şarkı, Beste Ve Söz (Beş Çayı)
Radyolarda En Çok Çalınan Sarkı (Rüya)

BİLGİLER
tarafından 14 Mart 2015 - 20:26 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 59 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.