Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:

  • 6 adet enginar (konserve kullandım)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Havuç minik küp şeklinde doğranır üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
Kaynadıktan 5dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır.
Tam pişmemesi önemli. Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine patates ve havuç eklenir. 1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır ocaktan alınır.
Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir.
Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür.
Şeker, Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. 1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun…

 

BİLGİLER
tarafından 10 Haziran 2015 - 22:59 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 26 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.