Tarık Akan Biyografisi

13 Ekim 2014 Kategori Biyografiler

Tarık Akan Kimdir ?

Tarık Akan

Tarık Akan

13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur. Gercek Adı Tarık Tahsin Üregül’dür.  Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği ve Gazetecilik Enstitüsünden mezun oldu. Babası emekli albaydır.

2002 yılında “Anne kafamda bit var”isimli bir kitap çıkarmıştır. 1991 yılında daha önceleri kendisininde okuduğuTaş Özel İlkokulu‘nu yap işlet devret sistemi ile alarak Özel Taş Koleji’ni kurdu.

Eğitim konusunda da diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu. Aziz Nesin’in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin’den vakıf başkanlığını devir aldı.

Sinemacılığın kötü gittiği 1975-1980’li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip pornografik filmlerde yer almamayı tercih etti.

Yazları fırsat bulduğunda Bodrum Akyarlar’da manço kulüp yanında taştan bir Rum evini restore edip dostlarını da ağırladığı bir yazlık haline getirdi.

Filmografi

Vizontele Tuuba (film) (2003)
Gülüm (film) (2002)
Meşrutiyet – Abdülhamit Düşerken (film) (2002)
Hayal Kurma Dersleri (film) (2000)
Eylül Fırtınası (1999)
Mektup (film) (1996)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey-Hep Aynı (film) (1995)
Çözülmeler (film) (1993)
Yolcu (film) (1993)
Devlerin Ölümü (film) (1991)
Uzun ince Bir Yol (film) (1991)
Bir Kadın Düşmanı (film) (1991)
Bir Küçük Bulut (film) (1990)
Karartma Geceleri (film) (1990)
Berdel (film) (1990)
Üçüncü Göz (film) (1989)
Dönüş (film) (1988)
Yağmur Kaçakları (film) (1987)
Kızımın Kanı (film) (1987)
Ses (film) (1986)
Adem ile Havva (film) (1986)
Kıskıvrak (film) (1986)
Acı Dünyalar (film) (1986)
Beyoğlu`nun Arka Yakası (film) (1986)
Bir Avuç Cennet (film) (1985)
Tele Kızlar (film) (1985)
Paramparça (film) (1985)
Kan (film) (1985)
Damga (film) (1984)
Alev Alev (film) (1984)
Yosma (film) (1984)
Pehlivan (film) (1984)
Beyaz Ölüm (film) (1983)
Gecenin Sonu (film) (1983)
Derman (film) (1983)
Çocuklar Çiçektir (film) (1983)
Arkadaşım (film) (1982)
Yol (film) (1982)
Kaçak (film) (1982)
Delikan (film) (1981)
Herhangi Bir Kadın (film) (1981)
Adak (film) (1980)
Sürü (film) (1978)
Seninle Son Defa (film) (1978)
Maden (film) (1978)
Kanal (film) (1978)
Lekeli Melek (film) (1978)
Bizim Kız (film) (1977)
Baraj (film) (1977)
Nehir (film) (1977)
Sevgili Dayım (film) (1977)
Şeref Sözü (film) (1977)
Aşk Dediğin Laf Değildir (film) (1976)
Öyle Olsun (film) (1976)
Kader Bağlayınca (film) (1976)
Gece Kuşu Zehra (film) (1975)
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (film) (1975)
Ateş Böceği (film) (1975)
Merhaba (Bizim Aile) (film) (1975)
Delisin (film) (1975)
Evcilik Oyunu (film) (1975)
Ah Nerede (film) (1975)
Çapkın Hırsız (film) (1975)
Mavi boncuk (1974)
Hababam Sınıfı (film) (1974)
Memleketim (film) (1974)
Mahçup Delikanlı (film) (1974)
Esir Hayat (film) (1974)
Kanlı Deniz (film) (1974)
Boşver Arkadaş (film) (1974)
Yaz Bekarı (film) (1974)
Oh Olsun (film) (1973)
Canım Kardeşim (film) (1973)
Yalancı Yarim (film) (1973)
Umut Dünyası (film) (1973)
Bebek Yüzlü (film) (1973)
Yeryüzünde Bir Melek (film) (1973)
Üç Sevgili (film) (1972)
Tatlı Dillim (film) (1972)
Sev Kardeşim (film) (1972)
Para (film) (1972)
Azat Kuşu (film) (1972)
Suçlu (film) (1972)
Sisli Hatıralar (film) (1972)
Aşkların En Güzeli (film) (1972)
Feryat (film) (1972)
Kaderimin Oyunu (film) (1972)
Melek mi, Şeytan mı? (film) (1971)
Beyoğlu Güzeli (film) (1971)
Vefasız (film) (1971)
Emine (film) (1971)
Solan Bir Yaprak Gibi (film) (1971)

Ödüllerinden Bazıları

1973: 10. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Suçlu
1978: 14. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Maden
1984: 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Pehlivan
1989: 26. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Göz
1990: 27. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
1992: 6. Adana Altın Koza Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
1996: 33. Antalya Altın Portakal Film Festivali – Yaşam Boyu Onur Ödülü
2003: 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu, Gülüm

Tarık Akan Biyografisi ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.