Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg (103×28)
300 gr taze tel kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş fındık
250 gr tereyağı

Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 damla limon suyu

yemek_tarifi_hazirlanisi.png (103×28)
Tel kadayıfı geniş bir kavanoza koyun.

Erittiğiniz tereyağını üzerine döküp, yavaş el hareketleriyle her tarafına tereyağını yedirin. Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın, uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin.

Bir kâseye bu kadayıftan bir parça alıp kenarları dışarıda kalacak şekilde serin.

Ortasına iri çekilmiş fındıklardan koyun ve bohça şeklinde kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Tüm kadayıf bitinceye kadar bu işleme devam edin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü renk alıncaya kadar 25 – 30 dakika pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir tencerede şerbet için olan malzemeleri (süt hariç)karıştırıp, 5-10 dakika kaynatın. Şeker tamamen eriyince sütü de ilave edip kenara alın ve soğutun.
Şerbetiniz ılıdığında soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin.
Üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.