Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg (103×28)
300 gr taze tel kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş fındık
250 gr tereyağı

Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 damla limon suyu

yemek_tarifi_hazirlanisi.png (103×28)
Tel kadayıfı geniş bir kavanoza koyun.

Erittiğiniz tereyağını üzerine döküp, yavaş el hareketleriyle her tarafına tereyağını yedirin. Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın, uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin.

Bir kâseye bu kadayıftan bir parça alıp kenarları dışarıda kalacak şekilde serin.

Ortasına iri çekilmiş fındıklardan koyun ve bohça şeklinde kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Tüm kadayıf bitinceye kadar bu işleme devam edin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü renk alıncaya kadar 25 – 30 dakika pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir tencerede şerbet için olan malzemeleri (süt hariç)karıştırıp, 5-10 dakika kaynatın. Şeker tamamen eriyince sütü de ilave edip kenara alın ve soğutun.
Şerbetiniz ılıdığında soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin.
Üzerine fındık serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 14 Haziran 2016 - 14:20 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 81 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.