Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Sultan Tatlısı Tarifi
Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı

Malzemeler:

  • 125g margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  •  un (yaklaşık olarak 1,5 su bardağı)

Üzeri için:

  • Mavi haşhaş ( tatlıyı bulamak için)
  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Kaynamaya başladığında 3-4 damla limon suyu sıkın ve 5dk daha kaynadıktan sonra şerbeti alarak soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi yeterli. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.
Kurabiyelerin üst kısımlarına özellikle gelecek şekilde kaşık ile dökerseniz çok daha iyi olur. Üst bölümler kuru kalmasın.
Tatlıyı şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz ama bir gece buzdolabında beklerse ertesi günü çok daha güzel oluyor. Bu ölçüler ile bir tepsi çıkıyor. Yaklaşık 25 tane kadar.
Çok acil bir şekilde kısa sürede yaptığım için un miktarını ölçmek aklıma gelmedi ama çok sık yaptığım bir tatlı mutlaka ölçüp yazacağım.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 09 Haziran 2015 - 23:26 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 14 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.