Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı

Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı

Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat ve tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Açmak için:

  • Nişasta

İçi için:

  • Kıyılmış fıstık ve kaymak

Üzeri için:

  • Tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Hazırlanışı:

Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler hazırlanır. Nişastaya bulanıp dizilir. Üzeri nemli bir bezle örtülür. Bezeler oklava yardımıyla incecik açılır, dörde bölünür. Üçgen oluşturulur. Bir uçtan tutup aşağıya kadar büzülür. Arasına fıstık ve krema konup kıvrılır. Tereyağı sürülmüş borcama dizilir. Hamur bitene kadar devam edilir. En son eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla üzerlerine sürülür. 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir. Önceden hazırlamış olduğunuz, soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.

Not: Hamuru açmak biraz zaman aldığı için borcama dizdiğiniz tatlınızın üzerini açık bırakmayın.
Hamur ince olduğu için kurur ve güzel kabarmaz.

Afiyet olsun…

Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.