Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı
Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı

Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı

Şöbiyet Tadında Midye Tatlısı

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat ve tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Açmak için:

  • Nişasta

İçi için:

  • Kıyılmış fıstık ve kaymak

Üzeri için:

  • Tereyağı

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Hazırlanışı:

Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler hazırlanır. Nişastaya bulanıp dizilir. Üzeri nemli bir bezle örtülür. Bezeler oklava yardımıyla incecik açılır, dörde bölünür. Üçgen oluşturulur. Bir uçtan tutup aşağıya kadar büzülür. Arasına fıstık ve krema konup kıvrılır. Tereyağı sürülmüş borcama dizilir. Hamur bitene kadar devam edilir. En son eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla üzerlerine sürülür. 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir. Önceden hazırlamış olduğunuz, soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.

Not: Hamuru açmak biraz zaman aldığı için borcama dizdiğiniz tatlınızın üzerini açık bırakmayın.
Hamur ince olduğu için kurur ve güzel kabarmaz.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 12 Temmuz 2015 - 12:16 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 5 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ANKARA'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.