Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

 Malzemeler:

  • 250 gr tuzsuz tereyağ
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine değişebilir, hamur yumuşak olacak )

Şerbet için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • çeyrek limon

Hazırlanışı:
İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın. Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verip yağlanmış borcama dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 25 Haziran 2015 - 00:01 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 38 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.