Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Sahurluk Pişi Tarifi
Sahurluk Pişi Tarifi

Sahurluk Pişi Tarifi

Pişi Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kg un (3 su bardağı)
  • 1 çorba kaşığı kutu maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Ramazan gecelerinin vazgeçilmez sahur yemeğin biri de pişidir.
Daha önce de kendi mutfağımdan paylaşmış olduğum tariflerden pişi tarifini de sizlerle zevkle paylaşmak istiyorum.

Ilık suda mayayı eritin ve tuz ve yavş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz
ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun…

 

 

 

BİLGİLER
tarafından 19 Haziran 2015 - 19:33 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 24 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.