Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Reçellerin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir?
Reçellerin Şekerlenmesi Nasıl Önlenir?

Recellerin Sekerlenmesi Nasil Onlenir

Reçel kahvaltıların aranan lezzeti. Kıvamı tutturulmuş, şeker ve meyve oranı dengeli bir reçelin lezzetine doyum olmaz. Kıvamda ve ölçülerde yapılan hatalar yanında, kavanozda iyi saklanmayan reçellerde küflenme ve şekerlenme problemi oluşur. Peki reçellerde şekerlenmeyi nasıl önleyebilirsiniz. İşte uygulayabileceğiniz basit yöntemler şöyle:

Reçellerin şekerlenmesini önlemek için kesinlikle buzdolabında saklamayın. Serin ve karanlık bir yer reçel için çok uygundur. Şekerlenmiş reçelleri oda sıcaklığında bir gün bekleterek tekrar eski halini almasını sağlayabilirsiniz.

Reçel yaparken 

birkaç noktaya dikkat edilmesi de, reçellerin hem lezzetli hemde uzun süreli muhafaza edilmesini sağlar. Şekerlenmeyi önlemek için dikkat edilecek bir diğer konu da, kaynatma esnasında fazla su kullanmamaktır. Birde reçelin kıvamlı olması önemlidir. Ne çok sulu nede çok koyu bir reçeli kimse sevmez. Şurubun kıvama geldiğini anlamak için, yapılacak işlem çok kolaydır. Koyulaşmaya başladığında bir kaşığın ucu ile aldığınız reçelden bir tabağa sıra sıra damlatın. En son damlanın dağılmaması, olduğu gibi kalması halinde reçel kıvama geldi, altını kapatın demektir.

Reçel pişerken tencerenin yüzeyinde oluşan köpükleri süzgeç ile alın ve limon suyunu en son artık kapatmaya yakın bir zamanda atın ve 4-5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Önemli bir ipucu da, reçelinizi sıcakken cam kavanozlara koymanızdır. Ama kavanozun kapağını soğuduktan sonra kapayın ve reçeli buzdolabında saklamayın. Başta söylediğimiz gibi, bu da reçeli şekerlendiren bir faktördür.

Reçel yaparken nelere dikkat etmeli?
Reçel yaz kış kahvaltı sofralarının tadıdır. O olmadan kahvaltı sofrası biraz eksiktir. Kıvamı, tadı, görünüşü yerinde bir reçel yapmak için ise bazı püf noktaları önemli. Bunlardan bazıları ise şöyle sıralanmakta:
Reçelin dibinin tutmaması için, reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın; köpürmesini önlemek için biraz tereyağı katın; bu arada reçeli tahta kaşıkla karıştırın. Şu da aklınızda bulunsun, suya damlatacağınız birkaç damla reçel, dağılmadan durursa kıvam iyi demektir.

Reçel yapılırken kullanılacak meyvanın tatlı veya ekşi oluşu şeker miktarını değiştirir. Kayısı, şeftali gibi meyvalara az, vişne, erik gibi meyvalara çok şeker konur.

Bazı reçel ve marmelâtlarda kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyvaya katılır ve kapağı kapanıp soğumaya bırakılır.

 Recel

Kışa saklanacak reçellerin, sonradan şekerlenmemesi için, şekeri mutlaka bir limon veya limon tuzuyla kestirmelidir.

Mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalar seçilmeli, reçeli yapılacak olan meyvalarda en ufak bir çürük bile bulunmamalıdır.

Reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde çevrilerek karıştırılmalıdır. Böyle yapılmaz ise hem geç kıvama gelir, hem de yapıldıktan sonra kısa zamanda sulanır.

Reçelin, kaynarken üstünde hasıl olan köpükleri, kaynama bittiği zaman, sıcak suya batırılmış madenî bir süzgeçle alınmalıdır. Bu köpükleri reçel kaynarken arada almak lüzumsuzdur. Reçelin çok köpürmesi istenmez ise, kaynamaya başladıktan sonra içine çok küçük bir parça tereyağ atılmalıdır.

Reçel yapıldıktan sonra sıcak ve iyice kurulanmış kavanozlara ağzına kadar doldurulmalı ve üstü hava geçilmeyecek şekilde bir kâğıt ile örtülmelidir.

Reçel kavanozlarının kapakları da, reçel ya çok sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır.

Reçel kavanozları ışık görmeyen, çok sıcak olmayan havadar yerlerde muhafaza edilmelidir.

 

 

BİLGİLER
tarafından 08 Ocak 2016 - 23:33 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 44 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.