Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Patlican Şehzade Kebabı Tarifi
Patlican Şehzade Kebabı Tarifi

Patlican Şehzade Kebabı Tarifi
Şehzadeler Şehri olarak anılan Amasya’nın ünlü Şehzade Kebabı.
Ani misafirleriniz için yapılabilecek  pratik bir tarif ve harika lezzeti ile sofralarınıza ayrı bir renk katacaktır.
Hem lezzetli hem pratik olan bu yemeği çok seveceksiniz. Saatlerce yemek yapmayı bir kenara bırakın artık. Kendinize zaman ayırmak sizin de hakkınız. Yapımı çok basit olan bu yemek ayrı zamanda da çok lezzetli. Siz iç malzemelerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Herkesin sevdiği ya da sevmediği bazı sebzeler vardır isterseniz sevdiğiniz sebzelerle de yapabilirsiniz. Seçim sizin.

Güveçte yapılan tarifi, fırın ısısına dayanıklı cam kaplarda da deneyebilirsiniz. Ancak, toprak kapta pişen tüm yemeklerde olduğu gibi özel bir lezzet yakalamak istiyorsanız, kebabınızı toprak kapta pişirmenizi öneririz.

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg (103×28)

  • 1 kilogram kuşbaşı dana eti
  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, pul biber, tuz

yemek_tarifi_hazirlanisi.png (103×28)
Kuşbaşı doğranmış dana etleri düdüklü tencereye alınarak, üzerini geçecek kadar su ile doldurulur. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler alınır. Ardından kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir.

Patlıcanlar alacalı soyularak doğranır. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır.

Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Sonrasında yeşil biberler de doğranıp ilave edilir. Sarımsaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Karabiber, pul biber, tuz ilave edilir. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.

Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışım alınarak karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası,  1 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun…

 

BİLGİLER
tarafından 16 Haziran 2016 - 13:08 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 105 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.