Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Nohutlu Pirinç Pilavı
Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin.

Afiyet olsun.

BİLGİLER
tarafından 10 Temmuz 2015 - 02:29 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 4 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ANKARA'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.