Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Mercimekli Bulgur Pilavı
Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

 Malzemeler:

  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı mısır özü yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (silme)
  • Tuz

Hazırlanışı:

Mercimeğinizi yıkayarak,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın(mercimekleriniz tam açılmasın).Süzerek,haşlama suyunu kenara alın..İnce yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ile pişirme tencerenize alın.Kavurun. Bulgurunuzu ekleyin,kavurmaya devam edin(1-2 dk),ardından süzülmüş yeşil mercimeği ekleyin.2 dk kadar daha kavurun.Yeşil mercimeğin suyunu ölçerek gerekiyorsa sıcak su ekleyerek 4 çay bardağı sıcak su elde edin.Kavrulmuş mercimekli soğanlı pilava ekleyin,tuzunu ayarlayın.Kapağını kapatarak önce harlı sonra, yavaş ateşte pilavınızı pişirin. Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin,karıştırın.Demlenmesi için mutfak bezinizle bohçalayarak 15 dk bekletin. Servis önerisi, Ayran ve Turşu.

Not:Bu tarif evimizin bugün ne pişirelim, makarna mı haşlasak yerine tercih ettiğimiz yapımıyla pratik lezzet. Yapımda mercimek suyunu özellikle kullanıyorum,pilavınıza lezzet katar.Özellikle bayramlarda bir gün önceden pişiririm,soğuk sunmakta mümkün.Tercih sizin…

Afiyet olsun…

 

BİLGİLER
tarafından 16 Haziran 2015 - 18:45 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 25 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.