Lokmalık Baklava Tarifi

09 Temmuz 2015 Kategori Tatlılar, Yemek Tarifleri

Lokmalık Baklava Tarifi

Lokmalık Baklava

Bu lezzetli baklava tarifi hem iftar menüleri, hem de bayramlarda çok tercih edilen bir sunumdur..

Malzemeler:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Baklava için:

  • 2 paket baklavalık yufka
  • 4 su bardağı dövülmüş ceviz (ben robottan geçirdim)
  • 500 gram tereyağı

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi veya istenilen kuru yemiş

Hazırlanışı:

Bir paket baklava yufkasının ölçüleri: kutuda iki ayrı poşet var, ben iki poşeti de kullandım. Her poşette 20 yaprak yufka var, ve ölçüleri 22cmX35cm büyüklüğünde. Toplam olarak 40 yaprak yufka kullandım.

Önce şerbetini hazırlayın: şeker ve suyu kaynatın, kaynayınca ocağı biraz kısın, kısık olarak yarım saat kaynasın, ben parmağımın üzerine bir damla koyup şerbetin kıvamını ölçerim hafif koyulaşan şuruba 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve ocağı kapatın şerbeti soğumaya bırakın.

Bu arada tereyağını eritip hazırda bekletin, çok sıcak olmasın.
Cevizi robottan geçirin ayrı kapta beklesin.
Fırın tepsisini yağlayın. Tezgahın üzerine 2 tane yufka alın üzerine spray şişesiyle biraz su fışkırtın.

Sonra iki yaprak yufka daha koyun 2-3 kaşık cevizi yayın, yufkanın uçlarına hafif su sıkın ve sıkı bir şekilde rulo yapın (aralarına yağ sürülmediği için yufka rulo olmadı ve cevizler aralardan döküldü, biraz su ile yufkayı ıslayınca rulo yapması kolay oldu, aynı şekilde su yerine spray yağ ile de oldu, siz hangisini isterseniz öyle deneyin) hazırladığınız ruloyu bıçaklar birer lokmalık dilimleyin ve fırın tepsisine dizin.
Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
Eritilmiş yağın hepsini hazırladığınız baklavanın üzerine yayın, fırçayla üzerini yağlayarak.
İlk başta yağ çok gibi görünür ama tam denk geliyor.

180 derece fırında ağır ağır pişirin, çabuk pişerse içi hamur kalır dışı yanar. Ağır pişince tatlı gevrek olur. Kızaran baklava fırından alınır ilk sıcağı gidince şerbeti dökülür ve en az 3-4 saat dinlendirilir. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
Mutlu Bayramlar…

Lokmalık Baklava Tarifi ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.