Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun…

Tarifin Videosu: Kıbrıs Tatlısı Tarifi Videosu

BİLGİLER
tarafından 01 Haziran 2014 - 21:49 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 71 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.