Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Kesme Hamur Çorbası
Kesme Hamur Çorbası

Kesme Hamur Çorbası

Kesme Hamur Çorbası

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • yarım çay bardağı kesme hamur
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • tereyağı
  • nane
  • tuz
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Yeşil mercimekler yıkanarak tencereye alınır. Üzerine su eklenip kaynatılır. Yumuşadıktan sonra ocaktan alınır. Hamurlar 1 lt kaynar suya eklerenek pişirlir.
Hamurlar yumuşadığında yeşil mercimek eklenir.
Bu aşamada mercimeğin suyunu da kullanabilirsiniz, isterseniz de suyunu süzüp ekleyebilirsiniz. Mercimek suyu çorbanızın daha koyu renkli olmasını sağlar.
Hamur ve mercimekler 3-4dk daha kaynatılır. Diğer taraftan yoğurt, un ve yumurta az sulandırılarak çırpılır. Pişmiş olan mercimek ve hamurlar ocaktan alınır. Bir taraftan karıştırılarak yoğurdu yavaş yavaş ilave edilir.
Sarımsaklar dövülüp çorbaya ilave edilir ve karıştırılarak bir taşım kaynatılır.
Bir tavada tereyağında nane kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
Gerekirse sıcak su eklenerek kıvamı ayarlanır. Tuzu da eklenerek karıştırılır. Afiyet olsun.

Not: Kesme hamurunuz yoksa ev eriştesi veya erişte makarna da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

BİLGİLER
tarafından 19 Haziran 2015 - 00:19 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 20 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.