Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Kenan İmirzalıoğlu Biyografisi
Kenan İmirzalıoğlu Biyografisi

Kenan İmirzalıoğlu

18 Haziran 1974 Ankara doğumludur. Sinema ve dizi oyuncusudur. Ankara’nın Bala ilçesine bağlı Üçem köyünde doğan Kenan İmirzalıoğlu, 12 yaşına kadar köyde yaşadı.

Soyu Akkoyunlu Uzun Hasan’a dayanan İmirzalıoğlu, Orta ve lise öğrenimini Ankara’da teyzesinin yanında tamamladı. Yüksek tahsilini ise İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde yaptı.

1997 yılında Best Model of Turkey’nin elemelerine katılıp ve 4000 kişinin arasından ilk 20’ye seçilmiş, sonra da Türkiye Finalinde birinci seçilmiştir. Daha sonra birinci olduğu için Best Model of The World’e katılmış, birinci olmuş ve ilk defa bir Türk Erkeği Best Model of The World olmuştur.

Deli Yürek adlı dizide canlandırdığı Yusuf Miroğlu karakteriyle yıldızı parladı. Alacakaranlık adlı dizide Uğur Yücel ile başrol paylaşmıştır.Yazı Tura adlı filmde rol almış ve Acı Hayat dizisinde Selin Demiratar ile başrol paylaşmıştır.2008 yılında Kabadayı adlı filmde Şener Şen ve Aslı Tandoğan ile başrol oynamıştır. Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde ise Cansu Dere ile başrol paylaşmıştır.2009 yılında Ejder Kapanı adlı filmde Uğur Yücel ve Berrak Tüzünataç ile başrol . 2009’da başlayan Ezel adlı dizide Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Berrak Tüzünataç, Tuncel Kurtiz ve Haluk Bilginer ile başrol paylaşmıştır.

2012’de yeni dizisi için 4.000.000$ alarak Türkiye’de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti aldı.

Filmografisi:
1998-2002 “Deli Yürek”
2001 “Deli Yürek: Bumerang Cehennemi ”
2003-2005 “Alacakaranlık ”
2004 “Yazı Tura”
2005-2007 “Acı Hayat”
2006 “Son Osmanlı Yandım Ali ”
2007 “Kabadayı”
2009 “Ejder Kapanı”
2009-2011 “Ezel”

BİLGİLER
tarafından 14 Mart 2015 - 20:56 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 100 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.