Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Kadayıf Sarma Tarifi
Kadayıf Sarma Tarifi

Kadayıf Sarma Tarifi

Kadayıf Sarma Tarifi

Malzemeler:

  • Baklava yufkası (6 adet kullandım, tepsinizin boyutuna göre artırabilirsiniz)
  • 300g taze kadayıf
  • 250g tereyağı
  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbeti için, şeker ve su küçük bir tencereye alınır. 10dk kadar kanadıktan sonra limon suyu eklenir. 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada eritilir. Kadayıfın üzerine 4-5 yemek kaşığı tereyağı alınarak kadayıflar harmanlanır. 1 tane baklava yufkası tezgaha serilir, üzerine tereyağı sürülür. Kısa kısmına kadayıf yerleştirilerek üzerine ceviz serpilir rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. İki parmak uzunluğunda kesilir. Üzerine kalan tereyağı sürülür. 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 25-30dk. Fırından alınan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 16 Haziran 2015 - 21:01 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 20 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.