Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Kadayıf Dolma Tarifi
Kadayıf Dolma Tarifi

Kadayıf Dolma Tarifi

Malzemeler:

  • 300 gram taze tel kadayıf
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Bulamak için:

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı süt
  • yarım paket vanilya

Kızartmak için:

  • sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Zor olacağını düşündüğümüz bu tatlı tarifini yaptıktan sonra umduğunuz gibi olmadığını sizlerde anlayacaksınız.
Bu ölçülere göre yaklaşık 6 adet kadayıf dolması yapabilirsiniz.
Siz miktarlarını isteğinize göre artırabilirsiniz…

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20dk kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız.
Kadayıfı elimiz ile biraz havalandırıyoruz. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz.

Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz. Bir kap içerisinde yumurta,süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz.
Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.
Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.

Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Tencereden alır almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz. 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 30 Haziran 2015 - 19:27 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 45 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.