Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Gülşen Bubikoğlu Biyografisi
Gülşen Bubikoğlu Biyografisi

Gülşen Bubikoğlu Kimdir ?

Gulsen Bubikoglu

Gülşen Bubikoğlu

Mesleği: Sinema Sanatçısı
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 1954

Gülşen Bubikoğlu 5 Aralık 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Fatih Kız Lisesi’ni bitirmesinin ardından L.C.C  Kültür Merkezi’nde bir yıl boyunca lisan, mankenlik ve temel oyunculuk eğitimi aldı. 1973 yılında “SES” dergisinin yapmış olduğu bir yarışmada galip gelerek sinemaya adım attı.

Kariyerine, Erler Film öncülüğünde  1973 yılı yapımlı “Bitirim Kardeşler Sosyetede” filminde başrolü İlker İnanoğluyla paylaşrak başladı. Bubikoğlu, 1974 yılında İnanoğlu ile birlikte gizli bir düğünle Kemal Utku’nun evinde evlenmiştir. Bu filmden sonra yıldızı parlayan Bubikoğlu ve çevirdiği filmlerle güldürüye, drama, duygusal ve hareketli filmlere yatkınlığını göstererek hem seyircinin büyük beğenisini kazandı, hem de Türk sinemasının yıldızları arasında özel bir yer edindi. 1977 yılında kızı Zeynep İnanoğlu dünyaya geldi.

25. Antalya  Film Festivali’nde “Kurtar Beni” adlı sinema filmindeki karakteriyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. Macaristan, Moskova, Kuveyt ve Cannes gibi önemli festivallerde ülkemizi temsil etmiştir. “Zirvedekiler” ve “Afet Bizi Hocam” adlı iki tv dizisinde yer almış ve bu dizilerle büyük beğeni toplamıştır.

Filmografi

  • Bitirimler Sosyetede (1973)
  • Yaban (1973)
  • Şafakta Buluşalım (1975)
  • Üç Kağıtçılar (1975)
  • Ah Nerede (1975)
  • Mahçup Delikanlı (1974)
  • Yüz Liraya Evlenilmez (1974)
  • Cici Kız (1974)
  • Reisin Kızı (1974)
  • Ayrı Dünyalar (1974)
  • Yaz Bekarı (1974)
  • Ah Bu Gençlik (1975)
  • Evcilik Oyunu (1975)
  • Kader Bağlayınca (1976)
  • Sıralardaki Heyecan (1976)
  • Ne Umduk Ne Bulduk (1976)
  • Baş Belası (1976)
  • Ölmeyen Şarkı (1977)
  • Bizim Kız (1977)
  • İşte Bizim Hikayemiz (1978)
  • Vahşi Gelin (1978)
  • Mücevher Hırsızları (1979)
  • Canikom (1979)
  • Renkli Dünya (1980)
  • Tanrıya Feryat (1980)
  • Gırgıriyede Şenlik Var (1981)
  • Gırgıriye (1981)
  • Görgüsüzler (1982)
  • Leyla İle Mecnun (1982)
  • O Kadın (1982)
  • Kördüğüm (1982)
  • Gırgıriyede Cümbüş Var (1983)
  • İhtiras Fırtınası (1983)
  • Gırgıriyede Büyük Seçim (1984)
  • Alev Alev (1984)
  • Paramparça(1985)
  • Savunma (1986)
  • Kıskıvrak (1986)
  • Kurtar Beni (1987)
  • Kızım ve Ben / Gurbet Kadını (1988)
  • Suçlu (1989)
  • Madde 438 (1990)
  • Zirvedekiler (1993)
  • Affet Bizi Hocam (1998)

BİLGİLER
tarafından 13 Ekim 2014 - 23:18 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 196 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.