Gülşen Bubikoğlu Biyografisi

13 Ekim 2014 Kategori Biyografiler

Gülşen Bubikoğlu Kimdir ?

Gulsen Bubikoglu

Gülşen Bubikoğlu

Mesleği: Sinema Sanatçısı
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 1954

Gülşen Bubikoğlu 5 Aralık 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Fatih Kız Lisesi’ni bitirmesinin ardından L.C.C  Kültür Merkezi’nde bir yıl boyunca lisan, mankenlik ve temel oyunculuk eğitimi aldı. 1973 yılında “SES” dergisinin yapmış olduğu bir yarışmada galip gelerek sinemaya adım attı.

Kariyerine, Erler Film öncülüğünde  1973 yılı yapımlı “Bitirim Kardeşler Sosyetede” filminde başrolü İlker İnanoğluyla paylaşrak başladı. Bubikoğlu, 1974 yılında İnanoğlu ile birlikte gizli bir düğünle Kemal Utku’nun evinde evlenmiştir. Bu filmden sonra yıldızı parlayan Bubikoğlu ve çevirdiği filmlerle güldürüye, drama, duygusal ve hareketli filmlere yatkınlığını göstererek hem seyircinin büyük beğenisini kazandı, hem de Türk sinemasının yıldızları arasında özel bir yer edindi. 1977 yılında kızı Zeynep İnanoğlu dünyaya geldi.

25. Antalya  Film Festivali’nde “Kurtar Beni” adlı sinema filmindeki karakteriyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. Macaristan, Moskova, Kuveyt ve Cannes gibi önemli festivallerde ülkemizi temsil etmiştir. “Zirvedekiler” ve “Afet Bizi Hocam” adlı iki tv dizisinde yer almış ve bu dizilerle büyük beğeni toplamıştır.

Filmografi

  • Bitirimler Sosyetede (1973)
  • Yaban (1973)
  • Şafakta Buluşalım (1975)
  • Üç Kağıtçılar (1975)
  • Ah Nerede (1975)
  • Mahçup Delikanlı (1974)
  • Yüz Liraya Evlenilmez (1974)
  • Cici Kız (1974)
  • Reisin Kızı (1974)
  • Ayrı Dünyalar (1974)
  • Yaz Bekarı (1974)
  • Ah Bu Gençlik (1975)
  • Evcilik Oyunu (1975)
  • Kader Bağlayınca (1976)
  • Sıralardaki Heyecan (1976)
  • Ne Umduk Ne Bulduk (1976)
  • Baş Belası (1976)
  • Ölmeyen Şarkı (1977)
  • Bizim Kız (1977)
  • İşte Bizim Hikayemiz (1978)
  • Vahşi Gelin (1978)
  • Mücevher Hırsızları (1979)
  • Canikom (1979)
  • Renkli Dünya (1980)
  • Tanrıya Feryat (1980)
  • Gırgıriyede Şenlik Var (1981)
  • Gırgıriye (1981)
  • Görgüsüzler (1982)
  • Leyla İle Mecnun (1982)
  • O Kadın (1982)
  • Kördüğüm (1982)
  • Gırgıriyede Cümbüş Var (1983)
  • İhtiras Fırtınası (1983)
  • Gırgıriyede Büyük Seçim (1984)
  • Alev Alev (1984)
  • Paramparça(1985)
  • Savunma (1986)
  • Kıskıvrak (1986)
  • Kurtar Beni (1987)
  • Kızım ve Ben / Gurbet Kadını (1988)
  • Suçlu (1989)
  • Madde 438 (1990)
  • Zirvedekiler (1993)
  • Affet Bizi Hocam (1998)

Gülşen Bubikoğlu Biyografisi ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.