Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanına yakın kuş üzümü
  • 1 kahve fincanına yakın dolmalık fıstık
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Hazırlanışı:

Pirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir.
Kuru soğan çok küçük yemeklik doğranarak sıvı yağda 1-2 dakika kavrulur.
Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte birkaç dakika daha kavrulur.
Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek beraberce birkaç dakika daha kavrulur.
Kuş üzümleri ilave edilir.
Tereyağı ilave edilir.Tuzu ayarlanır. 3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
İlk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

BİLGİLER
tarafından 09 Haziran 2015 - 22:49 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 20 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.