Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Fırında Tavuklu Kabak
Fırında Tavuklu Kabak

Fırında Tavuklu Kabak

Malzemeler:

  • ak
  • 600g tavuk göğsü
  • 4-5 kaşık domates sosu ya da 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım su bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Beşamel sos için:

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1,5 yemek kaşığı un
    • 1,5 su bardağı süt
    • Tuz
    • Karabiber

Beşamel sos tarifi için buraya tıkayın

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Kabaklar soyularak halka halka doğranır, yağlanmış fırın kabına dizilerek üzerine çok az sıvı yağ gezdirilir ve tuz serpilir. 190C fırında yaklaşık 30dk pişilir. Bu arada 600g kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü tavaya alınır. Tavuklar suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20dk kavrulur. Daha sonra 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir 4-5dk kavrulur. Baharatlar ve domates sosu eklenerek yemeğin tuzu ayarlanır.
Karıştırılarak 2-3 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Fırından alınan kabakların üzerine tavuklu harç dökülerek yayılır.
Tavukların üzerine beşamel sos gezdirilir ve kaşar peyniri rendesi ya da dilimleri ile yemeğin üzeri kaplanır. Tekrar fırına sürülerek peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirilir. Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
Un ilave edilerek kavrulur. Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır.
Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

Afiyet olsun.

BİLGİLER
tarafından 30 Haziran 2015 - 19:09 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 61 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.