Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Ev Yapımı Yoğurt Taş Gibi Tam Kıvamında
Ev Yapımı Yoğurt Taş Gibi Tam Kıvamında

Yoğurt Nasıl Mayalanır- Taş Gibi Tam Kıvamında Yoğurt Yapımı- Ev Lezzetleri

Malzemeler:  

  • 2 buçuk kg süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  1. Sütü güvenilir sütçünüz varsa ordan temin edin. Eğer yoksa marketlerden günlük süt alarakta yoğurt yapabilirsiniz.Uzun ömürlü sütleri kullanmayın lütfen.
  2. Mayalama için kullanılıcak olan yoğurt mümkünse ev yapımı olsun.Hazır yogurtlarda çok iyi lezzet elde edilemiyor.
  3. Mayalama işlemini 5 saatten uzun tutmayınki yoğurdunuz ekşiyip sulanmasın.

Yapılışı:

İlk öncelikle satın aldığınız sütü ortalama 5-10 dakika kadar kaynatmalısınız.Çok iyi bir yoğurt için hazır yoğurt kullanmamalısınız.
Kaynattığınız sütü ılımaya bırakıyoruz.Ara ara sütü kontrol ederek fazla soğumasına izin vermiyoruz. Süte serçe parmağınızı batırdığında elinizi yakmayacak ısıda olmalı.Ne yakacak ne yakmayacak tam ortası. Fazla ılıyan süt ile mayalanan yoğurt kıvamlı olmaz.Bir tabağa 1 yemek kaşığı yoğurdu üzerine ılıttığınız sütten bir miktar ekleyerek iyice karıştırmalısınız.

Mesela ben kavanozda mayalıyorum ve borcam tencerelere. Camda herzaman taş gibi kaşık kaşık oluyor yoğurdum.
Önceden kavanozlarımı hazırlıyorum.Sütten kaymağını bir tabağa alıyorum(Kaymağı mayaladıktan sonra kavanozlarıma bölüştürüyorum) ve sütü kavanozlara bölüştürüyorum ve tabakta hazırladığım yoğurdumu kavanozuma döküp uzun boylu tahta bir kaşıkla iyice karıştırıyorum ve kavanozun üzerine 3 peçete ve kapağını sadece oturtuyorum sıkmıyorum.önceden hazırladığım bir battaniye içine sofra serip kavonozlarımı sofranın ortasına toplayıp ilk önce sofrayı örtüyorum üzerinede battaniyemi kapatıyorum
(yaz aylarında fazla sıkı sarmamaya özen gösterilmelidir. Aksi takdirde yoğurdun kıvamı çok sulu olabilir)
Uyumaya bıraktığım yoğurdumu tam 3 saat sonra açarak kontrol etmelisiniz. Kontrol ettiğiniz yoğurdu hemen buzdolabında dinlenmeye kaldırmalısınız. herzaman 3 saatte mayalanır benim yoğurdum.baktınız olmadı 1 saat daha bekleyin derim ben.ve tutan yoğurdumuzu buz dolabına sallamadan tek tek kaldırırım.
İlk 1 gün içinde yoğurdu bozmamaya özen göstermelisiniz. 24 saat sonra yoğurdunuz hazır olacaktır. Kalıp gibi sağlıklı tertemiz yoğurtlarımız hazır

Eğer hazırladığınız yoğurt tutmadıysa:

Hazırladığınız yoğurt herhangi bir nedenden dolayı tutmadıysa geri dönüşüm için yapılacak bir şey yoktur. Ancak sütün içine bir miktar yoğurt ekleyerek kaynatabilir ve peynir kesiği elde edebilirsiniz.
Sütü olması gerekenden ılık mayalamışsanız ve yoğurt tutmamışsa yoğurt kabını sıcak su dolu bir leğene oturtarak üzerini kapatmalısınız ve belli aralıklarda yoğurdun katılaşıp katılaşmadığını kontrol etmelisiniz. Yoğurt katılaştığı zaman su dolu leğenin içinden alarak buzdolabına koymalısınız.
Ev yapımı yoğurdu seviyorsunuz ancak mayaladığınız yoğurt kıvamını tutturamıyorsanız yılmadan denemelisiniz. Tecrübeniz arttıkça daha iyi sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz…

Afiyet Yoğurt olsun…

 
BİLGİLER
tarafından 13 Şubat 2017 - 18:50 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 15 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ANKARA'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.