Ev Yapımı Şöbiyet Tatlısı

Ev Yapımı Şöbiyet Tatlısı

Ev Yapımı Şöbiyet Tatlısı

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik süt
  • Yarım çay kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Ayrıca içi için çok ince çekilmemiş ceviz veya fındık

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Ayrıca üzeri için;

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Açmak için nişasta

Hazırlanışı:

Önce hamuru yapalım.
Unu yoğurma kabına alıp ortasını açalım. Malzemelerin hepsini ortasına katalım. Ortadan başlayarak iyice yoğuralım.
Hamurumuz ne kadar güzel olursa tatlımız da o kadar güzel olur.
Yüzünde hiç pürüz kalmayacak şekilde yoğuralım. Sonra hamuru on eşit bezeye ayıralım.
Üzerine bir bez örtüp 40-45 dakika dinlendirelim.
Hamurlar dinlenirken muhallebiyi yapalım.
Süt, irmik, şekeri karıştırıp kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
İlk kaynadığında cıvık gelebilir fakat soğuyunca, donunca tam kıvamında oluyor.
Dinlenen hamurları her birini pasta tabağı büyüklüğünde nişasta yardımıyla açalım.
Birinciyi açıp elimizle üzerine nişasta serpip her yerine sürelim.
İkinciyi açıp birincinin üzerine koyup elimizin ortasıyla bastırarak birbirlerine yapışmasını sağlayalım.
On beze bitene kadar açıp nişasta serpip üzerilerine bastıralım.
Bezeler bitince nişasta serperek ara sıra kocaman bir yufka olana kadar incecik olana kadar açalım. İyice incelsi gerekir.
Nişasta yardımıyla açma işlemi bitince yufkamızı orta büyüklükte kare keselim.
Ortasına yaptığımız soğuyan muhallebiden yarım tatlı kaşığı katıp muhallebinin üzerine çekilmiş ceviz yada fındık katıp muska şeklinde kapatalım. Kenarlarından bastıralım açılmasın. Sonra borcama dizelim. Ben bu şekilde dizdim. Siz isterseniz sırt sırta da dizebilirsiniz. Dizme işlemi bittikten sonra bir su bardağı eritilmiş tereyağını şöbiyetlerin her yerine gelecek şekilde yemek kaşığı yardımıyla dökelim. Özellikle aralarına yağı dökmeye gayret edelim. 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Tatlımız pişerken şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra on beş dakika kaynaması yeterli. Altını kapatmaya yakın bir kaç damla limon suyu sıkalım. Sonra altını kapatalım. Kızaran tatlıları fırından alıp soğumaya bırakalım. Burası önemli çünkü tatlımızın soğuk şerbetin ılık olması gerekiyor ki hamurlaşmasın. Tatlılar soğuyunca ılık şerbeti yavaş yavaş her yerine dökelim. Şerbetini çekince servise hazır.

Afiyet olsun…

Ev Yapımı Şöbiyet Tatlısı ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.