Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Dondurmalı İrmik Helva
Dondurmalı İrmik Helva

Dondurmalı İrmik Helva

Dondurmalı İrmik Helva

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gr margarin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu hazır dondurma (500 gr)
  • Sos Malzemesi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Dondurmayı da mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.
Tencerede margarini eritin.
2 su bardağı irmiği ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurun.
2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip, bir iki taşım kaynatın.
Helvanın suyu çekip koyulaşınca, 5 dakika tahta kaşıkla karıştırın.
Ocağın altını kapatın.
Çukur bir cam kaseye streç film yayın.
Ilınmış helvayı kasenin ortası çukur kalacak biçimde yerleştirin.
Boş kalan kısma dondurmayı koyup beklemeden servis tabağına ters çevirin.
Çikolatalı sosla süsleyip, servis yapın.

Sos Hazırlanışı:

Sosu için; tencereye süt, kakao ve toz şekeri koyup, bir taşım kaynatın.
Küçük bir kaba mısır nişastasını koyup, sütten 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın.
Sütlü nişastayı, karışıma dökün.
Muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
Hazırladığınız sosu miksere koyup, çırparak soğutun.

BİLGİLER
tarafından 09 Temmuz 2015 - 10:19 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 46 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.