Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Cevizli Fincan Kadayıf Tarifi
Cevizli Fincan Kadayıf Tarifi

Cevizli Fincan Kadayıf Tarifi

Cevizli Fincan Kadayıf

Malzemeler:

  • 300g kadayıf
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 150g tereyağı

Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır. Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir.  300g kadayıftan 8 adet kadayıf topu hazırlanabilir. 150g tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir. 180C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır. Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su tencereye alınarak 10dk kaynatılır. 4-5 damla limon suyu eklenerek 1-2dk daha kaynatılır ocaktan alınır.

5dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir. Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya  dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun.
BİLGİLER
tarafından 07 Haziran 2015 - 23:08 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 19 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ISTANBUL'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.