Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Bülbül Yuvası Tatlısı
Bülbül Yuvası Tatlısı

Bülbül Yuvası Tatlısı

Bülbül Yuvası Tatlısı

Bülbül yuvası tatlısı ramazan ve bayram tatlılarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Misafirlerinizinde beğeneceği bu tatlıyı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • un

İçerisine:

  • ceviz içi

Açmak için:

  • 1 su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ

Şerbeti için:

  • 3. 5 su bardağı toz şeker
  • 4. 5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştıralım.
Sonra kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
Un ve nişasta karışımı ile hamuru açıp oklavaya saralım.
Sonra kenarlardan içe doğru büzdürelim, oklavayı çekip, hamurun ucunda iki parmak kadar açıklık bırakıp ceviz içi ekleyelim. İki yanlardan çevirerek saralım, bülbül yuvası şeklini verelim, tepsiye dizelim, diğer hamurlar içinde aynı işlemi yapalım.
Tavada tereyağını ve sıvı yağı iyice kızdıralım. Hamurların üzerine gezdirip 200 derecede pişirelim (üzeri iyice kızarıncaya kadar)
şerbeti için su ve şekeri kaynatalım.
Ocaktan indirmeye yakın limon suyu ekleyelim.
Fırından çıkan tatlımız ılıdıktan sonra ılık şerbet ile birleştirelim.
Birkaç saat şerbetini çektikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 12 Temmuz 2015 - 11:57 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 62 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.