Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Beyazıt Öztürk Biyografisi
Beyazıt Öztürk Biyografisi

Beyazıt Öztürk

Beyazıt Öztürk Hayatı

1969 Bolu doğumlu olan Beyazıt Öztürk, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. Okurken radyoculuğa heves etti ama, ona “sen ‘r’leri söyleyemiyorsun, en iyisi mi sen hiç konuşma sadece program hazırla” dediler. Buna rağmen Beyazıt şansını denedi ve program sundu. “Beyaz” ismini ilk olarak arkadaşlarıyla birlikte “Gına” isimli siyasi içerikli bir mizah dergisi çıkarırlarken kullandı. Eskişehir’de geçirdiği 7-8 aylık dönem içinde iki heykel, iki seramik, bir karikatür sergisi açtı ve bir karma seramik sergisine katıldı. Radyoculuğa Eskişehir’de başladı.

Eskişehir’den İstanbul’a uzanan şöhret yolu böylece açılmış oldu.

İstanbul’da Klas Fm’den gelen teklif üzerine bu mesleğe profesyonel olarak giriş yaptı. Number One TV’de ve Kanal 6’da çeşitli televizyon programları, Kanal D ve Star televizyonlarında Beyaz Show, TRT’de 5+1 Şans Topu sunuculuğu, Kanal D’de Aileler Yarışıyor yarışması sunuculuğu, Best FM ve Radyo D’de radyo programları yaptı. Konuk oyuncu olarak yer aldığı “Dansöz” filmi dışında “Nihavent Mucize” adlı sinema filminde, “Biz Size Aşık Olduk” ve “Karım ve Annem” adlı televizyon dizilerinde rol aldı.

Çeşitli reklam ve kliplerde de yer alan Beyazıt Öztürk, Aktüel Dergisi’nde “Kardan Adam” başlığı altında köşe yazıları yazdı. Talk Show’u kendisine pek çok ödül kazandırdı.

Beyaz “r” özürlü bir sunucu, şovmen ve türkücü ama aynı zamanda çapkın da… Sürekli sevgili değiştirmesiyle ve annesine olan düşkünlüğüyle tanındı.

Standup’ı deneyen ve bu konuda da ülkenin ilk üçü arasına giren Beyaz sinemada da şansını denedi ve Türkan Şoray’la “Nihavent Mucize”de başrolü paylaştı.

Diskografi
Beyaz Türküler (1997)
Yalan Dünya (2012- )

Filmleri 
Film Adı, Yılı, Karakter Adı
Nihavend, Mucize, 1997
Dansöz, 2000, Taksi Şoförü
Sır Çocukları, 2002, Beyaz
Biz Size Aşık Olduk, 2002, Cem
Karım ve Annem, 2004, Levent
O Şimdi Mahkum, 2005, Beyaz
Karagöz ile Hacivat Neden Öldü?, 2005, Hacivat

Tiyatro
Yıldızların Altında (2005, Müzikal oyun)

Yarışma
Yok Böyle Dans (Show TV, 2010, Konuk jüri üyesi)
Yetenek Sizsiniz Türkiye (Show TV, 2009, Konuk jüri üyesi)
Ucunda 1 Milyon Var (Star TV, 4-27 Eylül 2009, Sunucu)
Aileler Yarışıyor (Star TV, Sunucu)

Güncel
Nası Yani? (CNN Türk, 2007-2009, Eş sunucu)
Biri Bana Anlatsın (NTV, 2006-2007, Eş sunucu)

Dizi
Karım ve Annem (2004) …. Levent
Biz Size Aşık Olduk (2002) …. Cem
Kurtlar Vadisi Pusu (2009) …. Beyazıt
Yalan Dünya (2012) …. Rıza

Diğer çalışmaları
Pişti (Show TV, 2006)
Başka Yerde Yok (2006, 1 bölüm)
Number One TV
Kanal 6
Best FM
Radyo Klas
Radyo D

BİLGİLER
tarafından 22 Mayıs 2015 - 22:39 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 165 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.