Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Sarması
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Sarması

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Sarması


Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi'nin Malzemeleri

Krep için:
(10 veya 15 tane kadar çıkıyor)

  • 250 g un
  • 2 yumurta
  • 500 ml süt
  • pişirmek için margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre), karabiber (isteğe göre)

Krep içine harç için:

  • Yaklaşık 250 gr tavuk göğsü
  • 250 gr kültür mantarı
  • Dolmalık kırmızı biber
  • 200 gr havuç ve bezelye konserve miks
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz ve isteğe göre baharat

Beşamel Sos Tarifi:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine:

  • Rendelenmiş Kaşar Peyniri:

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi'nin Yapılışı

İç Harçın Hazırlayışı:

İç Harçın Hazırlayışı

İlk olarak iç harçımız soğuması için harçımıza başlayalım.
Küçük küçük doğradığımız tavukları tavada pişirmeye koyuyoruz ve bu arada mantar, soğanı, sarımsak ve dolmalık kırmızı biber da doğrayıp tavaya katıyoruz.
Bu karışımlar sotelendikten sonra suda bekletip süzdüğümüz havuç ve bezelye konserve miksi de tavamızdaki karışıma ilave edip biraz daha soteliyoruz. Baharatı istediğiniz kadar kullanabilirsiniz veya istediğiniz kadar harcı ayarlayabilirsiniz çok şeyler yakışıyor, hayal gücünüzü kullanmaya musait bir tariftir.
Harcımızı hazırladığımızda altını kapatıyoruz ve soğutmaya alıyoruz…

Krep Hazırlayışı:

Krep Hazırlayışı

Krep hamuru için derin bir kabın içine yumurtayı kırarak mikserle çırpın ardından süt ve unu da ekleyin ve pürüzsüz olana 2-3 dakika kadar çırpın. Büyük boy bir teflon tavaya az yağ koyun ve yağ kızınca akışkan kıvamdaki krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökün ve tavayı tamamen kaplamasını sağlayın. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla çevirip arkasını da pişirin.
Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın

Beşamel Sosun Hazırlayışı:

Beşamel Sosun Hazırlayışı

Ve beşamel sosu hazırlıyoruz.
Yağı eritip unu ilave ediyoruz çırpıp sütü ekliyoruz ve kaynayana kadar çırpıp altını kapatıp biraz tuz ve karabiber ekliyoruz.

Kreplerin Sarılması:

Krep sarma

Son aşama kreplerin tek tek sarılması.
Öncelikle sarılan krepleri dizeceğimiz borcam tepsimizi sıvı yağ ile yağlıyoruz.
Kreplerin içine istediğimiz miktarda harç katıp iki tarafını büküp dürüyoruz ve dibi yağlanmış borcam tepsimize diziyoruz.

Kreplerin Sarılması2 Kreplerin Sarılması3
Önceden hazırladığımız beşamel sosu rulo kreplerin bir kaşık yardımı ile üzerine gezdirerek döküyoruz.
Son olarak da üzerlerine birazda rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek 15 dakika 250 derecelik fırına sürüp birazda grill de 5 dakika kadar üstü kızarana kadar bırakıyoruz.

Biraz zahmetli görünsede aslında gerçekten kolay ve çok lezzetli bir tarife.
Afiyet Olsun…

 

 

 

BİLGİLER
tarafından 20 Nisan 2016 - 18:30 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 10 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Kategoriler
Reklam Alanı
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
burc
Top 10
Facebook'da Bizi Takip Edin!
ANKARA'da 5 Günlük Hava Tahmini
hayal
Reklam Alanı
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.