Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi

Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi

Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi

Malzemeler:

  • Baklava yufkası (6 adet kullandım, tepsinizin boyutuna göre artırabilirsiniz)
  • 300g taze kadayıf
  • 250g tereyağı
  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

id=”hazirlanisi”>Hazırlanışı:

Şerbeti için, şeker ve su küçük bir tencereye alınır. 10dk kadar kanadıktan sonra limon suyu eklenir. 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.

Tereyağı bir tavada eritilir. Kadayıfın üzerine 4-5 yemek kaşığı tereyağı alınarak kadayıflar harmanlanır. 1 tane baklava yufkası tezgaha serilir, üzerine tereyağı sürülür.
Kısa kısmına kadayıf yerleştirilerek üzerine ceviz serpilir rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
İki parmak uzunluğunda kesilir. Üzerine kalan tereyağı sürülür. 185 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 25-30dk. Fırından alınan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Baklava Yufkası ile Kadayıf Sarma Tarifi ,


Sohbet Burda

Okey Oyna

Yorum Yaz

Benzer Yazılar

Yorumlar



Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

 
 

Copyright ® 2013 Chat | Cet | Almanya Sohbet | Hollanda Sohbet | Avrupa Sohbet | Chat Odalari | Çet | Sohbet | Canli Sohbet | Seviyeli Sohbet | Avrupa SohbeT | Muhabbet | Sicak Sohbet | Okey Oyna | Siir | Film İzle | Dizi İzle | Tek Parça FiLm İzle | Sinema FiLm Full HD İzle | Siir & Guzel Sozler

ip adresi






© WebSohbet.Gen.TR 2012 - Tüm Hakları Saklıdır.