Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Alabalık Buğulama Tarifesi
Alabalık Buğulama Tarifesi

Facebook

Malzemeler:

70 gr. tereyağ(Margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
1.5 adet limonun suyu
3 adet domates
3 adet çarliston biber
4 adet alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi:
Domatesler halka halinde doğranıp yağlanmış tavaya dizilir.
Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.
Artan domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberlerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler veya halkalar halinde kesilerek balıkların üzerine yerleştirilir.
İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Biraz limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Not: Arzu edenler, 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

Afiyet olsun…

BİLGİLER
tarafından 02 Aralık 2012 - 16:49 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 63 kez Okunmuştur.
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Resime Tıkla İstek Yap
Sohbet
Top 10
Kategoriler
Resime Tıkla Bizi Takip Et
Etiket Bulutu (Tags)
Günün Sözü

Online Ziyaretçi
!--OnlineZiyaretci kodu baslangici-->
Sitemiz Hakkında!

websohbet.gen.tr son olarak itibari ile güncellenmiştir.